Hamborg med børn

En storbyferie med børn, kan være noget af en opgave. Jeg kan godt anbefale at besøge Hamborg med familien. Hvis du planlægger det godt kan det blive en stor oplevelse for hele familien. Inden dit besøg i Hamburg med børn, skal du dog tjekke denne top 10 liste med gode familie oplevelser.

Hotel Novotel Suites Hamburg City – Vi anbefaler ” bedst til prisen” i Hamburg

<< Læs mere om dette hotel og book her – Klik her! >>

Min top 10 liste for besøg Hamborg med børn er lavet ud fra egne erfaringer med vores mange besøg i Hamborg. Listen er ikke lavet ud fra at nummer 1 er det bedste sted, men ud fra at alle 10 steder er et besøg værd.

1. Hamburg Stadion – Volksparkstadion.

Om du er fodboldinteresseret eller ej, så er Hamburg stadion et besøg værd. Du kan godt besøg stadion, selv om Hamburg SV ikke skal spille kamp.

Vi plejer at tage bilen derud, så kan du køre helt op til stadion.

Du har mulighed for at gå rundt om stadion og er du heldig, så kan du se holdet træne på en af de mange træningsbaner. Et lille fif for at tjekke om spillerne er på/ved stadion, så tjek parkeringspladsen. Holder der en del Mercedes, BMW og Audi, så er der en stor chance for at de er på stadion.

Du kan besøge fanshoppen, hvor du kan se ud over hele det store stadion. Oven på shoppen er der et Hamburg SV museum. Dette koster dog penge, prisen kan findes på deres hjemmeside.

Hamburg stadion hedder i dag Volksparkstadion. Tidligere hed det Imtech Arena.
Der er plads til 57.000 tilskuere og det var et af VM stadioner ved VM i fodbold 2006, der blev holdt i Tyskland.

Besøgstid : ca. 1-1 1/2 time.

2. Hamburg Zoo – Hagenbeck Tierpark

Vi elsker at besøge forskellige zoologiske haver og Hamburg Zoo er ingen undtagelse. Det er ikke den bedste Zoo vi har besøgt, men altid et besøg værd. De har mere end 1500 dyr og mange af dem er truede dyrearter.

Adresse: Lokstedter Grenzstraße 2 – 22527 Hamburg – Tyskland

Besøgstid : ½ til en 1 dag

3. Hamburg Miniatur Wunderland

En Modeljernbane af de helt store, den er rigtig stor. Selv om modeljernbane lyder kedeligt, så er det langt fra kedeligt. Man tager der ind for ungernes skyld, men det er for alle. Der er så meget at se på af både tog og forskellige bygninger osv.

Bemærk, de mange kontakter som børn og barnlige sjæle kan trykke på også sker der noget på banen. Et af de mest populære område er lufthavnen. Hvor fly starter og lander, her kan der godt være mange mennesker.

Flere gange bliver det mørkt/nat i Miniatur Wunderland, så kan man rigtig se det flotte lys fra gade, biler og andet. Det giver en hel anden stemning, super fedt lavet.

Miniatur Wunderland lukker kun et begrænset antal besøgende ind ad gangen. Derfor kan der være meget kø for at komme ind. Jeg anbefaler at komme, når de åbner eller bestille billet i forvejen.

Jeg har besøgt Miniatur Wunderland 3 gange og er altid kommet når de åbner. Der har aldrig været problemer med at komme ind, dog var der mange mennesker den ene gang og det gav lidt problemer med at kunne komme hen og se det hele, men med lidt tålmodighed gik det fint. Jeg kan dog anbefale at besøge Miniatur Wunderland uden for højsæsonen.

Miniatur Wunderland udvider hele tiden og de er faktisk i gang med en større udvidelse som skal stå færdig i 2020.

Besøgstid : ½ dag.

4. Planten und Blumen – Hamborgs botaniske have

En botanisk have til børn, nu må jeg være skør og dog. Denne park er for det første gratis og har i dag mange legepladser og aktivitetsmuligheder.
Er et besøg værd en forårsdag eller om sommeren. Vi har besøgt Planten und Blumen en dag om vinteren, det er ikke helt det samme, men ungerne fik da nemt en halv time til at gå på legepladsen.

Besøgstid : Alt mellem 1/2 time til en 1/2 dag. Især om sommeren er der meget at se på.

5. Den gamle elbtunnel

Det lyder lidt kedeligt, men det er det ikke. Det gamle Elbtunnel fra 1911 har kun 2 smalle tunnel rør og her er ikke meget plads til en bil. Der er fortov, så du har mulighed for at gå hele vejen under og kom op på den anden side og se Hamborg fra ”vand-siden”.

En gå tur i elbtunnel lyder ikke som noget man kan, men det kan jo lade sig gøre i den gamle Elbtunnel.

Start med at se bilelevatoren, som hejser biler op og ned til Elbtunnelen, det ser man ikke hver dag. Når der ikke er nogle biler der skal med elevatoren, så tilbyder de at gående kan komme med bilelevatoren op. Det er ganske gratis.

Adresse: Bei den St. Pauli-Landungsbrücken – 20457 Hamburg – Tyskland

Besøgstid : ½ – 1 hel time.

6. Shopping i Hamborg

Shopping med børn? Ja, jeg ved det lyder som en dårlig idé, men… Hvis man planlægger, så kan det blive en god oplevelse for hele familien.

Listen over butikker som kan kan besøges af børn:

  • Lego butikken – Spitalerstraße 12 – 20095 Hamburg – Tyskland
  • HSV fanshoppen
  • Europa Passage – Her er der en legetøjsbutik og en GameStop
  • Isemarkt – En oplevelse for hele familien. Et marked med frugt, grønt, fisk, ost osv.
  • PERLE – Et center med en legetøjsbutik i kælderen.
  • Karstadt Hamburg Mönckebergstraße – Har en stor legetøjsafdeling.

7. Reeperbahn og St pauli stadium (Millerntor-Stadion)

Reeperbahn med børn? Nu stopper jeg…..

Jeg kan dog stadig anbefale at tage ud i området om dagen, da St. Pauli byder på mange ting. Hamburger Dom er et kæmpe tivoli, som kommer til St.Pauli 3-4 gange om året. Det er klart et besøg værd. Det åbner omkring kl. 15.00.

Når du er i området så besøg St. Pauli Stadium som også har en fanshop. Du kan også besøge Isemarkt markede.

8. Hamburg Dom

Kæmpe tivoli som kommer til Hamburg 3-4 gange om året. Tjek deres hjemmeside for hvornår de er der.
Det er ikke et lille tivoli som vi kender det fra Danmark, men kæmpe et. De har masser af attraktioner, tombolaer, små steder der sælger lidt lækkert at spise og øl telte. En stor folkefest.
Er det med børn, anbefaler jeg et besøg om eftermiddagen.
Det er gratis at besøg Hamburg Dom, men attraktioner koster penge at prøve.

Listen er ikke helt færdig endnu…..

Men her får du lige navne på de sidste ting som kommer på listen:

Chokolademuseet Chocoversum

Havnerundfart

Flere ting du kan besøge i Hamborg med børn:

U-båden i Hamburg.
Besøg en rigtig ubåd under havets overflade.

Ubåden er 90 meter lang – 14 meter høj og kun 8 meter bred.
Du går fra den ene ende til dan anden og det er ikke alle steder der er særlig meget plads.

Ubåden U-434 ligger i Hamborgs havnekanal Baakenhafen.
St. Pauli Fischmarkt 10 – 20359 Hamburg